Hogyan tovább?

A legfontosabb, hogy minden nap szánj időt arra, hogy Istennel beszélgess.

Ha hiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt érted, és feltámadt a halálból, akkor készen állsz arra, hogy belépj abba az új életbe, amire eredetileg meg lettél teremtve.

A legjobb dolog amit tehetsz az életeddel az, ha teljesen átadod az irányítást Jézus Krisztusnak. Ő teremtett téged, és csak Ő tudja, mitől leszel a legboldogabb. Nem érdemes a saját fejed után menni. Személyre szabott terve van az életeddel, amire el fog téged vezetni az Ő Szent Szelleme által.

Ha Jézus tanítványa szeretnél lenni, a következőkre van szükséged:
 1. Fordulj el a bűneidtől!
  Erre azért van szükség, mert a bűn lerombolja az életedet, és a körülötted lévő emberek életét is. Mindaz a sok rossz dolog amit a világban látunk, a bűnön keresztül jött be az emberiség életébe. A bűnbeesés előtt nem volt halál, nem volt fájdalom, szenvedés, betegségek, nem voltak háborúk, éhínségek, az embereknek nem kellett dolgozniuk az életben maradásért, stb.
  A bűn egy szellemi dolog aminek ára van. A pillanatnyi élvezetek után a sátán könyörtelenül be fogja hajtani a számlát az életeden, szóval ne hagyd magad becsapni. Jézus azért halt meg, hogy megváltsa az emberiséget a bűn uralma alól. Szükséges, hogy abbahagyd azokat a cselekedeteket, amik lerombolják az életedet és ezért Isten szemében nem kedvesek. Ez a saját erődből nem fog menni, de Isten szeretete és kegyelme erőt fog neked adni arra, hogy ezt meg tudd tenni.
 2. Merítkezz be (Keresztelkedj meg)!
  Szükséges, hogy bemerítkezz Jézus Krisztus nevére. Ekkor Krisztussal együtt meghalsz, magad mögött hagyva a régi életedet, és Krisztussal együtt feltámadsz, hogy új életben járhass.
 3. Megkapod a Szent Szellem ajándékát
  Szent Szellem veled van, mint a legjobb barátod. Ha szomorú vagy megvigasztal, ha boldog vagy, veled együtt örül, továbbá erőt, bátorságot, és hatalmat ad neked arra, hogy jelek és csodák kíséretében tudd átadni másoknak is az Örömhírt.

Nem baj, ha elsőre nem értesz mindent. Ha szeretnél tovább haladni ezen az úton, kérlek írj erre a címre, szeretnénk segíteni neked:  info@mireszulettel.hu

További tudnivalók:

Miután Jézus feltámadt a halálból, 40 napig tanította a tanítványait, aztán felment a Mennybe. Előtte azt mondta, hogy még sok mindent akar mondani, de most még nem értenék meg. Ezért Pünkösdkor elküldte a Szent Szellemet, és azt mondta, hogy majd Ő megtanít minket mindenre.

Ő az aki téged is tanít, és aki bizonyságot tett a szívedben arról, hogy Jézus tényleg feltámadt a halálból. Szent Szellem nagyon szeret téged, mindig ott van veled, vigyáz rád, sosem hagy magadra, és folyamatosan tanít téged Isten dolgairól. Ha kéred, Ő segít, hogy mindig a helyes döntést tudd meghozni, és mindig a helyes úton tudj járni.

Néhány Bibliai idézet a Szent Szellemről, amiket Jézus mondott:

János evangéliuma 14:16 – 14:18
Én pedig megkérem az Atyát, és másik Segítőt küld nektek, aki örökre veletek marad. Ő az Igazság Szelleme, akit a hitetlen emberek nem tudnak elfogadni, mert nem látják, és nem ismerik őt. Ti azonban ismeritek, mert veletek lakik, sőt bennetek él majd.  Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.

János Evangéliuma 14:26
A Segítő pedig, a Szent Szellem, akit az Atya küld az én nevemben. Ő mindent megtanít majd nektek, és mindenre emlékeztet titeket, amit mondtam.

A következő, amire szükséged van, az egy Biblia. A Biblia Szent Szellem által ihletett írásokat tartalmaz, 100%-ban megbízható, és igaz ami le van írva benne. Kezdésnek mindenképpen az Újszövetséget kezdd el olvasni, abból is valamelyik evangéliumot. Szinte bármelyik könyvesboltban be lehet szerezni. Azt javaslom, hogy szerezz be egy Egyszerű fordítású Bibliát (ez a legkönnyebben érthető magyar bibliafordítás). Itt tudod online is olvasni.

Továbbra is szeretnénk segíteni neked Jézus követésében különböző tanácsokkal, és Istentől jövő tanításokkal. Ezeket itt találod: Tanítások. Ez a rész folyamatosan bővülni fog, úgyhogy érdemes időnként visszanézni az oldalra. Továbbá valószínű, hogy később események is fel fognak kerülni, ahol tudsz más Jézusban hívő emberekkel is találkozni, és velük együtt megélni az Istennel való közösséget.

Ha van bármilyen kérdésed, vagy segítségre van szükséged, írj erre a címre: info@mireszulettel.hu