A lelkiismeret

A legalapvetőbb mód, ahogyan Isten vezet minket, az a lelkiismeretünk. A lelkiismeret egy olyan része az embernek, amit Isten azért helyezett belénk, hogy el tudjuk dönteni, mi a jó, és mi a rossz. A probléma az, hogy minden egyes alkalommal amikor megszegtük a lelkiismeretünket, az valamilyen módon eltorzult, érzéketlenné vállt. Isten azért adta az Ő törvényét, hogy újra meg tudjuk látni, hogy mi a jó, és mi a rossz. (Többek között a 10 parancsolat.)

Mindezektől függetlenül, a lelkiismereted egy nagyon jó tanácsadó. Törekedj arra, hogy mindig aszerint cselekedj, amit a lelkiismeretedben helyesnek érzel. Ahogyan ezt teszed, a szíved egyre érzékenyebbé válik Isten vezetésére, Isten “hangjára”.

Én is ugyanezt teszem, mióta megismertem Jézus Krisztust. Sokszor van, hogy Isten ilyen módon vezet, azon felül is, hogy igazságosan, helyesen és szeretetben cselekszem.
Pl. van olyan, hogy meglátok egy embert, és azt érzem helyesnek a szívemben, hogy oda kell mennem, és beszélnem kell vele, esetleg valami konkrét dolgot el kell mondanom neki. Mivel ezek a dolgok Istentől vannak, ezért az adott ember életét sokszor örökre megváltoztatja az az Istentől jövő néhány szó, mondat, vagy csak az, hogy megérzik Isten szeretetét. Szinte mindegyik barátommal, akikkel szoros kapcsolatban vagyok, ilyen természetfeletti módon találkoztam.

Isten téged is fog így vezetni.

Lehet, hogy előfordul, hogy megszeged a lelkiismereted, valami rossz dolgot cselekszel. Ilyenkor nem kell kétségbeesni, Isten egy szerető, és megbocsátó Isten. Nagyon fontos, hogy ilyenkor mindig Istenhez fordulj, valld meg Neki a bűnödet, és tudd, hogy Ő szeret téged, megérti a gyengeségeidet, és már rég megbocsátott neked. Jézus ezért a bűnért is kifizette az árat a kereszten. Ha egy másik embernek okoztál kárt, akkor tőle is kérj bocsánatot, ha ehhez erőre és bátorságra van szükséged, akkor kérj Jézustól, és Ő fog adni.

Ne felejtsd el, Isten szeret téged, mindig melletted áll, és a legjobbat akarja Neked 🙂