Időtöltés Istennel

Az egyik legfontosabb dolog amit Isten az életem során megtanított az az, hogy legyek folyamatosan tudatában az Ő jelenlétének. Soha ne felejtsem el, hogy Ő mindig ott van velem, és vágyik arra, hogy megosszam Vele az érzéseimet és a gondolataimat.

A világ elképesztően felgyorsult, mindig van valami, ami leköti a figyelmünket. Tv, facebook, iskola, munka, család, barátok, különböző aggodalmak, és még rengeteg más dolog. Ez a rengeteg elfoglaltság nagyon könnyen el tudja terelni a figyelmünket Istenről, és nagyon gyorsan el tudunk feledkezni arról, hogy Ő ott van velünk, szeret minket, és gondoskodni szeretne rólunk.

Nagyon hasznos, ha minden nap elkülönítesz olyan időt, amit csak Istennel töltesz. Ilyenkor lerakhatod Nála a terheidet, problémáidat, aggodalmaidat, és tudhatod, hogy Ő gondot fog viselni ezekről. Miután ezt megtetted, még szabadabban tudsz Vele beszélgetni, vagy csak elcsendesedni, és időt tölteni Vele. Ez persze nem mindig könnyű, mert annyira hozzászoktunk a rengeteg ingerhez és történéshez, ami körülvesz minket ebben a világban, hogy sokszor nehezünkre esik elcsendesedni, és Istenre figyelni. Viszont ahogyan ezt teszed, Jézus meg fogja ismertetni magát veled, és csodálatos dolgokban lesz részed. Szent Szellem a gondolataidat is fogja vezetni, és segíteni fog neked abban, hogy mik azok a dolgok amiken gondolkodj.

Pál apostol ezeket mondja:
 Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amelyek igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.”
(Filippiekhez írt levél 4:8)

“A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek!”
(Kolosséiakhoz írt levél 3:2)

Összefoglalva, fontos, hogy a mindennapi teendőid során ne felejtsd el, hogy Jézus mindig ott van veled, és nagyon szeret téged. Ezen felül pedig nagyon hasznos, ha tudsz minden nap elkülöníteni időt, amit csak Istennel töltesz.