Hazugságok

Ez egy eltorzult világ, ami tele van hazugságokkal. Rengeteg olyan gondolattal, érzéssel növünk fel, amiket igazságnak gondolunk, de igazából nem azok. Jézus Krisztus az abszolút Igazság. Mivel ebben a világban élünk, nem tudjuk objektíven eldönteni, hogy mi igaz, és mi nem.
Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy nem úgy látjuk a világot, ahogyan az valójában van. Tudom, hogy ez így elsőre furán hangozhat, de megpróbálom érthetővé tenni.

Tegyük fel, hogy van otthon egy kutyám, akit nagyon szeretek, nekem viszont külföldre kellett utaznom hosszabb időre, és nem vihettem magammal. Megkértem a szomszédot, hogy minden nap etesse meg. Egyik nap a szomszéd felhív telefonon azzal, hogy a kutyám meghalt. Ekkor rám tör a gyász és a szomorúság, nagyon rosszul érzem magam. Mindeközben én nem tudok róla, de a szomszéd hazudott nekem, és a kutyámnak semmi baja nincsen. Én viszont elhittem ezt a hazugságot, és ez kihatással van az egész életemre, a cselekedeteimre, a gondolataimra, és az érzéseimre. Számomra a kutyám halott, mert elhittem a hazugságot, és fogalmam sincs az igazságról, hogy a kutyámnak semmi baja. Nem úgy látom a világot, ahogyan az valójában van. Számomra az a valóság, amit hallottam, és amit elhittem.

Ugyanígy vagyunk mi is ebben a világban. Fogalmunk sincs arról, hogy kik vagyunk valójában, és, hogy Isten mennyire szeret minket. Fogalmunk sincs arról, hogy milyen fontosak és milyen értékesek vagyunk.
Egy olyan világban növünk fel, ami a teljesítményünk alapján ítél meg minket, és azt mondja, hogy csak annyira vagy értékes, amennyire jól teljesítesz, amennyire okos vagy, amennyire szép vagy, amennyire ügyes vagy, stb…
De ez nem igaz. Isten feltétel nélkül szeret minket, úgy ahogy vagyunk. Olyan értékesek vagyunk, hogy Jézus lejött a Mennyből, és a saját vérével fizetett értünk. Jézus drága vére határozza meg az értékedet, és nem az, hogy mennyire jól teljesítesz az iskolában, a munkahelyeden, vagy bárhol máshol. Nem kell megfelelned senkinek, és nem kell megfelelned saját magadnak sem.
Isten szemében pedig teljesen szent, tiszta, bűntelen, és tökéletes vagy. Nem azért mert mindent tökéletesen csinálsz, hanem azért, mert Jézus áldozata tökéletessé tett téged.

Ebben a részben leírtam néhány nagyon fontos igazságot. Jézus azért küldte a Szent Szellemet, hogy Ő elvezessen minket minden igazságra. Ahogyan időt töltesz Istennel, Ő rengeteg hazugságot le fog rombolni az elmédben, és fel fogja fedni előtted az igazságot. Mély megértést fog neked adni arról, hogy milyen fontos és értékes vagy Neki, és megmutatja neked azt is, hogy Isten gyermekeként milyen hatalommal rendelkezel ebben a világban.